Fester & Gæster

Bernadotte Bord 1568X520px

Det er tid til forårsfest med gode venner og familie. Vi guider dig til de bedste gaver til forårets fester, og inspirerer dig til den bedste vase til buketten. En god fest kræver også en hyggelig skål og lidt godt til ganen. 

M 5712087100720 LGCPO001 Laguiole By Haws Champagnesabel 27 Cm 700X460px

Hvorfor siger vi skål?

Den mest farverige teori er, at skikken stammer fra vikingetiden, hvor vikingerne – efter sigende – var ret vilde med at drikke mjød af fjenders hjerneskaller. Skal, skål, det giver mening. Det er dog nok mere sandsynligt, at ordet 'skål' refererer til, at man i middelalderen drak vin af skåle. Skål betød derfor bogstaveligt talt ”løft din skål, og lad os drikke”.I dag skåler vi over hele verden og på tværs af kulturer.

M 5703779013404 4303335 Holmegaard Cabernet Champagneglas 700X460px

Hvorfor klinker vi glassene sammen?

Der findes mange teorier om, hvorfor man klinker glas, når man skåler. Nogle mener, at skikken i gamle tider havde til formål at skræmme onde ånder væk til festlige lejligheder. Selv de gamle grækere klinkede drikkebægerne, men her blev gestussen dog udført som en hyldest til guderne. Betydningen kan variere en smule fra sted til sted, men i sidste ende handler det om at vise respekt, skabe god stemning og opbygge fællesskab.

Småt og godt

Start festen med bobler og lækkert smørrebrød i miniformat.

M Essens 1 2024 Side 5 Smaat Og Godt Tilrettet V2 700X460px
M Essens 1 2024 Side 5 Smaat Og Godt Tilrettet V1 700X460px

Koldrøget laks med avocado og hytteost

Anret hytteost, koldrøget laks, rødløg og frisk dild på smørristet rugbrød. Smag til med fintrevet citronskal, salt og friskkværnet sort peber.

Smørstegte østershatte med syrlige æbler og løgspirer

Steg østershatte på en varm pande med smør, lidt finthakket hvidløg, revet citronskal, timian og skalotteløg. Smag til med salt og friskkværnet sort peber. Anret mascarpone, de smørstegte østershatte, tynde skiver af syrlige æbler, spirer og frisk timian på grillet surdejsbrød.

Rørt tatar med løvstikkemayo, kapers og rugbrødscrunch

Rør fint tartarkød op med æggeblomme, dijonsennep, estragon, finthakkede cornichoner og skalotteløg. Smag til med salt og friskkværnet sort peber. Servér på ristet surdejsbrød sammen med en
hjemmelavet løvstikkemayonnaise, friterede kapers og rugbrødscrunch. Pynt af med frisk estragon.

Hønsesalat med sprødt kyllingeskind og æbler

Bland kogt kyllingekød sammen med creme fraiche, mayonnaise, citronskal, purløg og friskkogte hvide asparges. Smag til med salt og friskkværnet sort peber. Serveres på på smørristede flutes, og pyntes med sprødt ristet kyllingeskind, fine tern af friske æbler og kørvel.

M Essens 1 2024 Side 6 Vaser 700X460px

Som blomst i vase

Jubilæer og festlige stunder kalder på smukke forårsbuketter, men hvilken vase skal du vælge? Vi guider dig til det rette vasevalg, så du får mest ud af dine blomster.

5713275243762 10020341 Georg Jensen Kande Henning Koppel Fritter 600X800px V5

Festlige forårsgaver

Forårsbryllupper, fødselsdage og påskefrokoster. Der er masser af gode grune til at give gaver i foråret. Her får du vores bud på årstidens bedste gaveidéer.