Brød med natur
Pandebrød er let, lækkert og dejligt rustikt. Prøv denne version med brændenælde eller andre vilde planter, som f.eks. tusindfryd eller ramsløg. En god måde at lære ungerne om naturens spiselige planter.
Information
Sådan gør du
Hæld vand i efter gefuhl og rør, indtil dejen samler sig
Dejen må ikke være for klistret. Form herefter 10 kugler, klap dem flade og steg dem i
rapsolie på en pande eller bradepande.
Du skal vende dem ofte, så de ikke brænder på.
Kylling i kokos
Du kan sagtens lave lækre gryderetter og hele måltider over bålet. Denne ret med kylling og kokosmælk er både nem, hurtig og meget børnevenlig.
Sådan gør du
Varm bålpanden op med neutral olie og sauter tre spiseskeer gul karrypasta i et par minutter.
Brun 500 g kylling i tern i ca. 5 minutter.
Brun herefter 2 peberfrugter i tern, 2 rødløg i store både og 4 porrer i 1 cm tykke skiver på panden.
Hæld en dåse kokosmælk ved og lad det simre i 15 min.
Smag til med salt, drys med hakket persille og server med kogte ris.
Tip: Rød karrypasta kan også bruges, men det er noget stærkere i smagen.
Appelsinkage
Det føles næsten magisk, når du hiver toppen af en brændt appelsin og mærker duften af friskbagt kage sprede sig. Og så er det sjovt at lave for ungerne.
Sådan gør du
Skær toppen af 8 appelsiner og udhul dem.
Bland herefter 250 g hvedemel, 250 g sukker, 2 tsk vaniliesukker og 2 tsk kardemomme i én skål og 2 æg, 250 g smør samt saften fra appelsinerne ( giver ca 2-2,5 dl ) i en anden.
Mix herefter de to skåles indhold godt sammen. Dejen må ikke være for våd.
Fyld den tomme appelsinskal ca. halvvejs op med kagedej. Sæt toppen på appelsinen og fastgør med tandstikker.
Bag appelsinen i gode gløder i ca. 45 minutter. Når kagen er klar, tager du låget af appelsinen og spiser med ske eller fingre.