Et stykke med julehygge, tak
Pizza skal laves sammen
Der er ikke noget, der samler familier som god mad. Ofte starter fællesskabet omkring bordet, men hvorfor ikke invitere hele familien med i køkkenet? Julepizzaer er en sjov ide til dagene efter jul, hvor det hele er lidt mere afslappet, og hvor lysten til tung julemad er dalet en anelse. Slå en stor dej op og lad familien lave deres helt egne julepizzaer og pynte med det, de har lyst til. Skal det smage af jul, så fyld på med and, flæskesteg og rødkål. Så får du samtidig ryddet op i resterne og minimeret jeres madspild. God fornøjelse og velbekomme.
Julepizzaer i børnehøjde
Hvis dine børn ikke er vilde med kål og and på pizza, så frygt ej. Julepizza handler ikke om fyldet, men om at hygge sammen i køkkenet. Giv i stedet børnene deres egen dej og lad dem forme sjove jule- inspirerede pizzaer, f.eks. en snemand med pepperoni som knapper eller et træ med glaskugler af løg og pølser. Kun fantasien sætter grænse.
Pizza med julegris
Sådan gør du:
Flæskesteg gør sig ganske glimrende som pizzafyld, og denne variant smager af jul på den helt rigtige måde.
Brug en god hjemmelavet dej.
Fordel din tomatsauce ud over pizzaerne.
Tilføj flæskesteg i små, tynde stykker, flæskesvær, fintsnittet æble, fintsnittet rødkål og frisk mozzarella i stykker.
Bag ved høj varme og drys med timian før servering.
Du kan eventuelt duppe med en hjemmelavet pesto af grønkål eller lidt mascarpone, inden du bager.
Pizza med juleand
Sådan gør du:
Lav din favoritpizzadej og rul den ud i en passende størrelse.
Fordel tomatsauce på pizzaen og drys med frisk mozzarella, som du river i stykker med hænderne.
Fyld på med juleand plukket i små stykker og bag pizzaen ved høj varme, til bunden er sprød og lækker.
Pynt den bagte pizza med fint-snittet rødkål, der har trukket med saften fra en appelsin, og riv lidt peberrod henover.