Gryderåd du bør kende
I Kop & Kande gør vi os umage for at svare på alle mulige spørgsmål - og vi giver også gerne gode råd, der kan hjælpe dig godt på vej. Vidste du for eksempel at:
Salt i kogevandet
Kom først salt i vandet, når det koger. Kommer du det i inden, falder saltet til bunds og laver aflejringer i gryden, hvorimod det opløses med det samme i kogende vand.
Buler sluger energi!
Er bunden på din gryde skæv, kan resultatet være, at du bruger op til 50% mere energi, fordi varmen ikke optages men ganske enkelt forsvinder ud i den blå luft. Så tjek løbende, om det er ved at være på tide at udskifte dine gamle gryder.
Brug låget!
Brug låget og tænk på miljøet! Bruger du låget, når du koger vand til fx pasta, tager det kortere tid at varme vandet op. Og dermed bruger du selvfølgelig mindre energi.
Størrelsen har betydning!
Forstået på den måde, at vil du spare på energien, så skal du sørge for, at bunden af din gryde passer til varmefladens størrelse. Er varmefladen større end grydens bund, bruger du unødvendig varme, der bare forsvinder op i luften.
Skal du have nyt komfur?
Når vi nu alligevel er ved det med at spare på energien - så er valg af komfur faktisk et vigtig punkt. Hvilket komfur har du hjemme? Og overvejer du at skifte det? Så tjek lige nedenfor, hvor længe de fire mest almindelige komfurtyper er om at opvarme 1 liter vand til ca. 100°:
Induktion 3:16 minutter
Gas 4:50 minutter
Glaskeramisk 7:28 minutter
Masseplade 7:40 minutter