Mepal Food Storage Boxes Easyclip Organisation In The Fridge 1568X520px

Laaang levetid giver mindre madspild

Det gør ondt i madbudgettet, når gode råvarer ender i skraldespanden. Heldigvis kan
du selv gøre en masse for at forlænge levetiden på dine madvarer. Læs med her.

5 hurtige hacks til længere holdbarhed

1. Forårsløg holder op til tre gange så lang tid, hvis du stiller dem i en vase med vand.

2. Bær holder længere, hvis du vasker dem i vand med lidt eddike og opbevarer i en lufttæt beholder.

3. Brun sukker klumper mindre, hvis du opbevarer på køl i en lufttæt beholder. Det hjælper også at lægge et lille stykke kartoffel ned til sukkeret.

4. Køber du gulerødder med top, så skær toppen af. Ellers bliver de slatne inden for 2-3 dage.

5. Forlæng levetiden på dine friske asparges ved at svøbe dem i et fugtigt klæde og opbevare på køl i en lufttæt beholder.

Mepal Food Storage Boxes Easyclip Organisation In The Fridge 700X460px
M Essens 1 2024 Side 26 Hack 800X800px
Fresh food

PÅ RETTE HYLDE

Lidt enkel køleskabslogistik kan også hjælpe dig til at udnytte dine dyrt indkøbte varer bedre. Prøv f.eks. at dedikere en hylde i køleskabet til de varer, der nærmer sig sidste salgsdato og snart skal spises eller fryses. På den måde ved du altid, hvad du skal tage først.

SYLT DIG GLAD

Hvis din grøntsagsskuffe ofte ender som en kirkegård for gulerødder, ingefær og spidskål, skulle du overveje syltning. Der findes grundlæggende to metoder, sukkersyltning og eddikesyltning, og begge er designet til at forlænge levetiden på dine råvarer. Uåbnet kan dine syltevarer holde helt op til et år. Husk, at skolde dine henkogningsglas og skylle med atamon før brug for at hæmme bakterievækst.

Tip: Du kan sylte næsten alt. Rødbeder, rødkål, rødløg, asier og agurker er klassikere, men prøv også chili, hvidløg, ingefær, squash og tomater.

GÆR EN FORSKEL

Når man fermenterer, forlænger man grøntsagers levetid gennem gæring.Processen danner mælkesyrebakterier, som er gode for maven og giver en karakteristisk smag. De fleste kender den asiatiske kålret, kimchi, der ikke bare smager godt, men også er noget af det sundeste, du kan spise. Du kan fermentere næsten alle slags grøntsager, så prøv dig frem, og find din fermenterede favorit.

Benjamin Brunner Bacmahwciim Unsplash

Fakta om madspild

  • 20% af danskernes madindkøb ender i skraldespanden
  • En familie på fire smider i gennemsnit mad for 7.000 kr. ud om året
  • Brød, grøntsager og rester fra aftensmaden er de varer, der oftest ryger

Kilder: Landbrug & Fødevarer, Karolines Køkken

Mepal Food Storage Boxes Easyclip Organisation In The Fridge 800X800px 1

Opbevaringsbokse

Optimer din madspild med opbevaringsbokse til køleskabet! Opbevaringsbokse hjælper med at organisere og adskille dine fødevarer, hvilket ikke kun reducerer spild, men også forlænger friskheden af dine ingredienser. Det klare design gør det let at overskue indholdet og minimerer behovet for at smide mad ud.

Gør din køleskabsoplevelse mere effektiv og bæredygtig med nedenstående opbevaringsløsninger!

Udforsk endnu flere opbevaringsløsninger her

Spørg & Få Svar

Du er velkommen til at kigge forbi din lokale Kop & Kande-butik. Her står vi altid klar til at hjælpe, forklare og give gode råd i dit valg af pande. Du kan selvfølgelig også spørge og få svar.