Sådan temperer du chokolade trin-for-trin
Fremgangsmåden er den samme, uanset om det er mørk, mælke- eller hvid chokolade, du skal temperere.Den eneste forskel er de temperaturer, du arbejder med.
Forberedelse: Start med at hakke chokoladen fint, gerne i lige store stykker, så den smelter ensartet. Fordel 2/3 af chokoladen i én skål og 1/3 i en anden.
Smeltning: Tag skålen med 2/3 af chokoladen og varm op, så konsistensen bliver flydende, og opnår en smeltetemperatur på enten 45 eller 50 grader, alt efter dit valg af chokolade.
Nedkøling: Herefter tilføjer du den resterende 1/3 rå chokolade, og rører rundt, til chokoladen er kølet ned til 26-29 grader (afhænger igen af chokoladetypen).
Varm op til arbejdstemperatur: Varm efterfølgende chokoladen op igen, til den har den rette arbejdstemperatur, som ligger mellem 29-32 grader.
Test tempereringen: Til sidst dypper du et stykke bagepapir i chokoladen, som skal størkne. Er chokoladen størknet efter 2-3 minutter, er tempereringen lykkes.