KK ESSENS 3 2023 Braendte Mandler 1568X520px

Brændte mandler i airfryer

Kender du duften af brændte mandler fra gadesælgeren? Den er ikke til at stå for, og det er disse hjemmelavede brændte mandler heller ikke. Opskriften er udarbejdet af dygtige Britt Andersen, som er hjernen bag airfryeropskrifter.dk og bogen "Airfryer grundbogen".

Information

Sådan gør du

Hæld 200 g mandler i en form.
Kom 2 dl sukker, 1 spsk. kanel og 1 spsk. vaniljesukker ved, og rør det godt sammen.
Tilsæt 1 dl vand, og bland det hele.
Sæt formen i airfryeren, indstil den på 180° C, og giv mandlerne 17-20 min. Rør jævnligt i blandingen. Under processen fordamper vandet, og sukkeret smelter, bliver tykt og vil krystallisere igen i de sidste ca. 5 min. Her er det meget vigtigt, at der røres ofte. Hvis sukkeret smelter for meget til karamel, kan det ikke hænge fast på mandlerne og bliver bare et tyndt lag hård karamel i stedet.
Når mandlerne er dækket af tørt, krystalliseret sukker, er de færdige. Hæld dem straks ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle af.
Opbevar de brændte mandler i en lufttæt beholder.

Udforsk flere juleopskrifter til airfryeren