Information Antal 6-8 kuverter Ovn 190°C Varmluft ovn. 170°C Sådan gør du1 Smør en gryde med lidt olie og støv let med mel. (NB: låget er ikke påkrævet til denne opskrift). 2 Si melet i en skål og rør gær, sort peber og 2 tsk. knust havsalt i 3 Hæld 375 ml varmt vand i en kande og tilsæt mælk og olivenolie. 4 Rør tranebær og rosmarin ind i de tørre ingredienser og tilsæt gradvis væsken. 5 Dejen æltes godt. (Er man heldig at have en røremaskine, tilsættes alle ingredienserne på én gang og æltes i 8-10 minutter med dejkrogen). 6 Dejen skal være lidt våd, men ikke klisteret – hvis den virker tør, tilsættes mere mælk. 7 Vend dejen ud på et meldrysset bord, ælt forsigtig i 1-2 minutter indtil dejen er glat. Rul den derefter til en kugle. 8 Læg dejen op i gryden og pensl med lidt olivenolie. 9 Dæk gryden med løst olieret plastfolie og lad den hæve et lunt sted. 10 Dejen skal være hævet op til kanten, før den er klar til bagning. 11 Hævetid ca. 1 time –1 time 45 minutter. 12 Fjern folien og drys med havsalt før den bages midten i ovnen i ca. 35-40 min. indtil brødet er gyldent brun. 13 Køl brødet af i mindst 5 minutter før det vendes ud af gryden.