Hot Cross Buns

1568X560px Hotcrossbuns Header

Vidste du at...

...hot cross buns har sin oprindelse i det 12. århundredes England? Her bagte en munk efter sigende boller pyntet med et kors i anledning af langfredag og satte gang i en tradition, som stadig spiller en stor rolle i dag.

Information

Antal
15 boller

Sådan gør du

Smelt smør i en gryde. Tilsæt mælk og sukker.
Lad blandingen blive lunken, og opløs gæret heri.
Hæld det hele over i en skål og tilsæt krydderi og æg, samt det meste af melet. Slå dejen sammen og lad den hæve under låg i ca. 2 timer ved stuetemperatur.
Tip Skal der mere sødme i bollerne, kan du tilsætte tørret frugt, rosiner, tranebær eller chokolade.
Drys mel på bordet og ælt dejen igennem. Er den for våd, så tilsæt resten af melet. Lav ca. 15 boller, som efterhæves i et fad med bagepapir en halv times tid.
Det karakteristiske kors laves med en blanding af mel og vand. Konsistensen skal være tyk og tandpastaagtig. Tegn et kryds på bollerne med en sprøjtepose, og bag herefter bollerne ca. 20 min ved 180° C i en forvarmet ovn – eller indtil de er lækkert gyldne.
De færdigbagte boller pensles med en sirup, som du laver ved at smelte sukker i vand. Lad til sidst bollerne køle af og server med smør og en god syltetøj

Kryds & bolle

Hot cross buns er en engelsk påskeklassiker med en kristen oprindelse og en historie, som går næsten 1000 år tilbage i tiden. I dag er de søde, bløde boller med det karakteristiske kryds en fast langfredags-tradition på påskeborde i engelsktalende lande over hele verden. De seneste år er bollerne blevet et sandt hit på de sociale medier, og der findes i dag et væld af forskellige opskrifter – fra de helt klassiske til mere avancerede varianter baseret på f.eks. surdej eller bageldej. Her får du vores bud på den perfekte hot cross bun-grundopskrift. Nyd bollerne, som de er, eller pift dejen op med alt fra chokolade til tørrede bær.

2X3 Hotcrossbuns