Mormors juleboller
Når vinden hyler, og temperaturen går i minus, er det tid til at skrue helt op for hyggen. Så forkæl familien med en magisk vintermorgen og lad varmen sprede sig i hjemmet med mormors juleboller.
Information
Antal
12-15 stk.
Sådan gør du
Bland hvedemel, sukker, tørret gær, kardemomme og salt i en stor skål.
Tilsæt lun mælk og det smeltede smør. Rør godt
sammen, indtil dejen begynder at samle sig.
Tilføj appelsinskal og chokolade til dejen og ælt det godt ind, indtil dejen er glat og elastisk.
Dæk skålen med et fugtigt klæde og lad dejen hæve i ca. 1 time, indtil den er fordoblet i størrelse.
Form dejen til små boller og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i ca. 30 min.
Forvarm ovnen til 180° C.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys
perlesukker og hakkede nødder over.
Bag julebollerne i ovnen i ca. 15-20 min, indtil de er gyldne og gennembagte.
Tip Server eventuelt med lækkert kanelsmør.