Surdejsbrød

Bagvaerk 1200X364px Surdejsbroed

Information

Antal
1 brød

Sådan gør du

Hæld vand, gær og surdej i en skål og pisk, indtil gæren er opløst.
Tilsæt begge typer mel og salt.
Rør med en grydeske, indtil dejen samler sig.
Lad dejen hvile i 45 min. ved 25°C.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den.
Kom dejen i en form og lad den hæve i 40 min., indtil dejen er hævet til dobbelt størrelse.
Forvarm ovnen til 250°C.
Placér en dyb bradepande med vand nederst i ovnen.
Bag brødet i 35-45 min. i formen.
Husk at åbne ovnlågen halvvejs for at lukke evt. damp ud og luk lågen igen.
Tag brødet ud af formen.
Afkøl brødet, inden det nydes. Velbekomme!
Bagvaerk 298X298px Surdejsbroed 1 1
Tip Har du ikke en surdej, så prøv vores opskrift på en grundsurdej her.