1. Ryg dit glas
Hvis du vil score lidt feinschmecker-point hos vennerne, kan du eksperimentere med at ryge dine cocktailglas. Røgen giver mere dybde og tørhed til din cocktail og skaber en kompleks sanseoplevelse, når mund og næse møder glas og røg. Processen er enkel, men kræver lidt forsigtighed, da du trods alt arbejder med levende ild.
Sådan gør du: Start med at mixe din cocktail, så den er klar til at hælde på glas. Brug nu en køkkenbrænder til at tænde for det, du vil ryge med, f.eks. egetræ, rosmarin eller kanel. Husk at placere ingrediensen på et brand- sikkert fad. Vend herefter dit glas med bunden i vejret hen over den brændende ingrediens, så den dækker helt. Når røgen forsvinder, er glasset klar til servering. En alternativ metode er at bruge en køkkenbrænder til at tænde en ”skive” rent træ og så lægge skiven oven på glasset for at fange røgen.
Se videoen for inspiration.
Godt til: Alle drinks kan drage fordel af et koldt glas, ikke mindst cocktails uden is, Røgaromaen er som skabt til whisky- og bourbonbaserede cocktails, som f.eks. Ol’ Fashioned og Sazerac. Husk at bruge afkølede glas, da røgen binder bedre til de fugtige, kolde sider.