Højt fra træets grønne top
Enkel, kreativ og velsmagende. Egentlig er denne cocktail en klassisk rosmarin-infuseret gin fizz, men her har vi gjort lidt ekstra ud af anretningen for at få juleklokkerne helt op at ringe. Bare rolig, det er ikke så svært, som det ser ud.
Information
Sådan gør du
Start med at klippe en rosmarinkvist, som skal agere juletræ. Bind en snor om kvisten, og fæstn snoren med tape på hver side af dit glas, så rosmarinkvisten står oprejst i midten.
Tip Husk, at kvisten skal vende med bunden i vejret
Tilføj nu lidt tranebær, og fyld herefter et par centimeters vand i, så bunden af kvisten er under vand.
Stil glasset i fryseren, indtil vandet er gennemfrossent. Tag det ud, lige før du skal servere din drink, og fjern tape og tråd.
Først laver du en simpel sirup ved at smelte lige dele vand og sukker i en gryde. Tilsæt nogle rosmarinkviste, og lad det sim-
re nogle minutter.
Fjern gryden fra varmen, og lad den stå i 20 minutter, så rosmarinsmagen kan trække ud i sukkersiruppen.
Kombiner nu 3 cl rosmarinsirup,
6 cl gin og 6 cl friskpresset citronsaft i en shaker med is og ryst grundigt.
Hæld drinken i glasset med rosmarinkvisten, og top med danskvand.
Flydende julestemning
Julen har bragt velsignet bud, og nu bringer den også en håndfuld syngende gode cocktails inspireret af højtidens musikalske klassikere. Perfekt til julefesten, julefrokost eller jule-selvforkælelsen.
Prøv selv, om du kan ramme tonen.