Tarteletter med masser af farve og kant

Forretter 1200X364px Tarteletter

Information

Antal
4 stk

Tarteletter:

Lad smørret blive lidt blødt, tilsæt melet og ælt det sammen. Pisk æg og vand sammen og bland med en anden masse. Lad hvile en times tid på køl.
Tip Her skal du bruge nogle små ovnfaste forme.
Herefter rulles dejen ud på bordet og der stikkes dej ud, så det passer til de forme som du har. Husk de skal være smurte eller kan tarteletterne ikke komme ud af formen.
En god idé er at stikke dejen med en gaffel, putte dem i forme og presse godt ud til kanten. Bages ved 180 grader i ca. 12 minutter til de er sprøde. Lad dem køle af. De kan bages et par dage i forvejen og når de er kolde kommes de i en lufttæt beholder så de holdes sprøde.

Wonton-tarteletter

Wonton dej smøres med lidt olie.
Drys med safran på den ene side og kom en ny plade wonton på.
Kom op i en lille ramekin og sæt en anden ramekin i, på den måde har vi små hyggelige tarteletter. Bages ved 180 grader i ca. 10 minutter.
Tip Den med spinat er på samme måde. Her ligger du bare spinat imellem lagene af wonton dej.

Hjemmelavet mayonaise

Kom æggeblommerne i en blender med salt, peber, sennep og æbleeddike. Blend det hurtigt sammen i ca 45-60 sekunder.
Kom nu en tynd stråle af rapsolie i, til en fed konsistens er opnået. Nogle gange kan mayonaisen godt suge lidt mere end andre gange, så hav derfor mellem 3 og 5 dl. olie klar.
Smages til med estragon og evt. salt og peber. Hvis du bruger tørret esdragon, kan mayonaisen godt holde sig på køl i en uge. Bruger du frisk, kan den holde maks. 2 dage.
Tip Du kan også lave mayonaisen med et godt piskeris og en skål.

Kyllingesalat

Kyllingestykkerne bages ved 160 grader i ca. 20 minutter og plukkes eller trækkes i strimler.
Det vendes derefter i den hjemmelavede mayonaise, som du har blandet med løg, hvidløg, karry og chilli.
Tilsæt evt. friskhakket ingefær og smag til med salt og peber.

Grøn dressing

Blend rabarber, sennep, peberrod, rapsolie, æbleeddike, hvidløg og dild for fuld skrue.
Vend derefter rejerne i den grønne dressing.
Forretter 298X298px Tarteletter
Tip Tip: Hjemmelavet er altid godt - men er tiden ikke til det, kan du sagtens vælge at købe færdiglavede tarteletter. Og den sparede tid kan jo bruges på at kræse for anretningen. Både gourmetbrætter og skærebrætter i teak fra Aldente er utroligt smukke på bordet og perfekte til formålet.