Guide til den perfekte andesteg

Har du styr på juleanden til årets vigtigste måltid? Vi har samlet nogle gode råd og fifs til at lave en saftig og smagfuld juleand.
Tip 1:
Giv din and en overfrakke af fuldfed
kryddersmør med f.eks. salt, peber,
appelsinskal, koriander og kanel.
Stop gerne en god portion smør ind
i anden også sammen med Belle de
Boskop-æbler og svesker fra Sydfrankrig.
Anden må gerne fyldes til
bristepunktet. Det giver både ekstra
smag, ekstra sprødt skind og ekstra
mørt kød.
Tip 2:
Tilbered og parter anden dagen i forvejen,
så du undgår stress og jag på
selve juleaften. Et kvarter før servering
tager du anden ud af køleskabet, pensler
den med en god gang andefedt og
steger den sprød og gylden i ovnen.
På denne måde bliver det også lettere
at time måltidets forskellige elementer.
Tip 3:
Det lyder måske indlysende, men det
kan virkelig godt betale sig at købe en
ordentlig and hos slagteren. Og vælg
gerne en and, der virker lidt større,
end hvad I har brug for – ca. 4 kg til
4 personer. Du får mere kød for pengene,
og eventuelle rester kan nydes
på en god andepizza eller andeburger
dagen derpå.
Tip 4:
Anden er klar til servering, når skindet
er sprødt, og du kan vippe låret ud fra
kroppen uden megen modstand. Kødsaften
ved knoglerne skal være klar.