Tips & Tricks
Har du styr på juleanden til årets vigtigste måltid? Vi har samlet nogle gode råd og fifs til at lave en saftig og smagfuld juleand.
Tip 1:
Giv din and en overfrakke af fuldfed
kryddersmør med f.eks. salt, peber,
appelsinskal, koriander og kanel.
Stop gerne en god portion smør ind
i anden også sammen med Belle de
Boskop-æbler og svesker fra Sydfrankrig.
Anden må gerne fyldes til
bristepunktet. Det giver både ekstra
smag, ekstra sprødt skind og ekstra
mørt kød.
Tip 2:
Tilbered og parter anden dagen i forvejen,
så du undgår stress og jag på
selve juleaften. Et kvarter før servering
tager du anden ud af køleskabet, pensler
den med en god gang andefedt og
steger den sprød og gylden i ovnen.
På denne måde bliver det også lettere
at time måltidets forskellige elementer.
Tip 3:
Det lyder måske indlysende, men det
kan virkelig godt betale sig at købe en
ordentlig and hos slagteren. Og vælg
gerne en and, der virker lidt større,
end hvad I har brug for – ca. 4 kg til
4 personer. Du får mere kød for pengene,
og eventuelle rester kan nydes
på en god andepizza eller andeburger
dagen derpå.
Tip 4:
Anden er klar til servering, når skindet
er sprødt, og du kan vippe låret ud fra
kroppen uden megen modstand. Kødsaften
ved knoglerne skal være klar.