Information
Sådan gør du
Skil æggehvider fra blommer.
Pisk sukker og hvider luftig og stiv.
Bland æggeblommer, mel, salt, natron og vaniljesukker.
Hæld kærnemælken i mens du pisker.
Vend æggehvider forsigtigt i dejen.
Smelt smør i æbleskivepandens huller.
Fyld 3/4 op med dej, og vend, når du kan se, at dejen er ved at danne en lysebrun skorpe, men stadig er flydende i midten. Vend jævnligt.
.. Og så de skæve
Med and og bacon
Sådan gør du: Brug den klassiske æbleskivedej – dog uden sukker og vaniljesukker. Pluk kødet fra et andelår i meget fine stykker og bag bacon sprødt. Hak blandingen grundigt, og kom en skefuld i hver æbleskive, inden du vender første gang.
Med vesterhavsost
Sådan gør du: Brug den klassiske æbleskivedej – dog uden sukker og vaniljesukker. Fyld dej i panden og tilsæt en skefuld hakket vesterhavsost, inden du vender skiverne. Det smager fantastisk
Fra Falster
Sådan gør du: Bag en portion klassiske æbleskiver. Når de er færdige, så drys med flormelis, skær et snit i toppen og tilsat en lille haps snaps. Skål!
Æbleskiver med æblestykker
Information
Sådan gør du
Bland alle tørre ingredienser og rør dem ud i øl og sødmælk.
Tilsæt citronskal, æg og smeltet smør.
Skræl æblet, skær kernen fra og skær resten i små tern – vend dem evt. i lidt kanelsukker.
Fyld hullerne i en varm æbleskivepande halvt med dej og kom lidt æble oveni.
Kom nu en skefuld dej over og bag 6-8 min., mens du jævnligt vender æbleskiverne. Server med flormelis