Hasselbach butternut squash
Bløde, ovnbagte butternut squash med et touch af ahornsirup og lidt hakkede nødder er et superlækkert tilbehør til den indbagte linsesteg. De flotte orange-gule græskar er fulde af smag, og så giver de en fantastisk mæthedsfornemmelse. Du finder butternut squash i sæson fra starten af efteråret og helt hen til januar, hvilket gør dem oplagte til julemaden.
Information
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 200°C varmluft.
Skær forsigtigt butternut squashen i to halve og fjern kernerne.
Skær skrællen af begge halve og læg dem med indersiden nederst på en bageplade beklædt med bagepapir.
Hæld olien over begge butternut squash og drys med salt og peber.
Bag i ovnen i 15min, så de bliver bløde nok til at skære.
Skær nu tynde skiver i begge squash.
Smør begge squash med ahorn sirup og pynt med laurbærblade. Bages igen i ovnen i 45-50 min til de er gyldne og har fået skorpe på toppen.