Information
Antal
Ca. 15-20 stk.
Fordej: Skal helst tilberedes ca. 1 måned før
Opvarm honningen til ca. 30 grader (honningen kan miste smag, hvis den opvarmes mere end 30 grader).
Rør den opvarmede honning og hvedemel sammen til en fordej.
Tildæk fordejen og stil den i køleskab.
Tildæk fordejen og stil den i køleskabet i ca. 1 måned.
Tip Jo længere fordejen står i køleskabet – jo bedre bliver den.
Grunddej: Et par dage før overtræk
Når måneden er gået, er det tid til at lave grunddejen til honninghjerterne.
Rør resten af ingredienserne i fordejen. Hvis dejen ikke er til at røre sammen, kan du tilsætte lidt vand. Hvis den omvendt er for klistret, kan du tilsætte lidt mel.
Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 0,5-1 cm og brug udstikkere til at skabe de ønskede forme.
Bag kagerne i en forvarmet ovn på 180 grader i 5-8 minutter. Hold godt øje med kagerne undervejs, de må nemlig ikke blive for brune.
Umiddelbart efter bagning er kagerne hårde. For at blive gode og bløde skal de opbevares fugtigt.
Anbring dem enten i en åben frysepose i køleskabet, eller i et fugtigt viskestykke i køleskabet.
Pynt
Tag kagerne ud af køleskabet og drys dem med flormelis inden servering.
Du kan også temperere chokolade og overtrække kagerne. For at gøre dem ekstra fine kan du pynte dem med et glansbillede eller glasur.
Tip Saml familien eller gæsterne omkring bordet og pynt hjerterne sammen inden de skal spises. En hyggelig aktivitet som skaber glæde for alle aldre.