Honning-skorzonerrødder

Højtider 1200X364px Honningristede Skorzonerrødder

Information

Antal
4 personer

Skorzonerrødder

Tænd ovnen ved 170°C.
Vend rødderne med honning og olivenolie. Læg dem i et ovnfast fad, og krydr med salt og peber.
Bag rødderne i ca. 25 min., indtil de er let glaserede og møre.
Tip Dæk evt. fadet med stanniol, og lad rødderne hvile, mens du rister skovsvampene.

Smørristede skovsvampe

Smelt smørret i en passende pande.
Tilsæt svampene ved medium varme, og rist svampene, så de tager en smule farve.
Tilsæt hvidvin, og vend svampene rundt, indtil vinen er fordampet.
Smag til med salt og peber. Svampene serveres lune.

Honningsyltede umodne enebær

Bring en lille kasserolle med vand i kog.
Tilsæt enebær, og blancher i ét minut.
Skyl bærrene i en sigte under koldt rindende vand.
Bring de øvrige ingredienser i kog, og tilsæt enebærrene
Hæld hele blandingen i et skoldet sylteglas, og luk til med et låg. Enebærrene laves mindst én dag før servering. Ved anretning sigtes bærrene fra lagen.
Tip Disse honningsyltede enebær er en dejlig måde at tilføje retten lidt sødme på. Umodne enebær er dog ikke en ingrediens, man bare lige kan finde hos sin lokale købmand – i stedet må du i den varme jakke og på jagt i naturen. Alternativt kan du sagtens erstatte enebær med enten tyttebær eller brombær og få samme skønne indslag til retten.

Svampe- og løgsauce

Varm olivenolien i en passende gryde.
Tilsæt svampe og løg. Sauter dem under medium varme, og skru ned for varmen efter 2-3 min.
Lad løgene karamellisere sammen med svampene, indtil de er smukt gyldne.
Kom bouillon, æblemost, rødvin, stjerneanis, kanelstang og laurbærblade ned i gryden, og reducer væsken ned til ca. 400 ml. Sigt al fyldet fra væsken, og kassér fyldet.
Kog saucen nænsomt op, og jævn saucen til en passende konsistens med maizena.
Tilsæt til sidst det kolde smør under konstant omrøring med et piskeris. Smag saucen til med salt og peber.
Tip Saucen kan med fordel laves dagen før servering, så den blot skal varmes lige inden anretning.

Anretning

Skorzonerrødderne serveres lune på et fad eller et træbræt – eller anrettes på tallerkner.
Top med lune smørristede skovsvampe, agurkekugler og skefulde af syltede enebær.
Tilføj en smule svampe-løgsauce, eller servér saucen ved siden i en passende skål. Pynt eventuelt med friske enebærkviste.
Højtider 298X298px Honningristede Skorzonerrødder