Indbagt linsesteg
Linsesteg er et rigtigt lækkert, grønt alternativ til det klassiske farsbrød eller den kendte Beef Wellington. Farsen er lavet på linser, svampe, aubergine og valnødder krydret med bl.a. rosmarin og spidskommen. Hele herligheden pakkes ind i gylden butterdej og serveres i smagfulde skiver, f.eks. sammen med ovnbagte rosmarinkartofler, butternut squash og salat. Servér som hovedret til en lækker, kødfri julemenu.
Information
Sådan gør du
Forvarm ovn til 175°C varmluft.
Hak valnødderne groft og rist dem på panden under lav/middel varme indtil gyldne. Kom dem i en minihakker og blendes kort i mindre stykker.
Steg finthakket løg og hvidløg på en pande i lidt olie. Tilsæt finthakkede svampe og aubergine stykker. Drys med rosmarin, paprika, spidskommen og drys godt med salt og peber. Steg et par minutter indtil grøntsagerne er gyldne og bløde. Lad dem køle af i en skål.
I en foodprocessor eller minihakker tilføjes halvdelen af de stegte grøntsager, halvdelen af de hakkede nødder og halvdelen af de kogte linser. Tilsæt 1 spsk. sojasauce og 1 spsk. tomatpuré. Blend det hele kort, til du har en fast men stadig grov konsistens.
Hæld blandingen i en stor skål og tilsæt den anden halvdel af de resterende ingredienser inkl. den sidste 1 spsk. sojasauce og 1 spsk. tomatpuré. Rør det hele sammen med en ske. Tilsæt melet og bland det godt rundt i farsen til den er lind og sammenhængende.
Kom lidt olie på hænderne og form farsen på en bageplade beklædt med bagepapir, så den måler ca. 30 cm i længden og 10 cm i bredden.
Bag nu i ovnen i 30 min. Lad herefter farsen køle af i 10 minutter.
Rul butterdejen ud i en aflang firkant på bagepladen og flyt forsigtigt den bagte fars ind på midten af butterdejen. Skær linjer i siderne af butterdejen (se billeder nedenfor), og læg skiftevis et stykke butterdej hen over farsen. Pensl med smeltet plantesmør undervejs og på toppen.
Bag nu linsestegen i 20-25 min. til den er gylden på toppen.