Information
Bund
Blend småkagerne i ca. 30 sek., til de er findelt.
Smelt smørret og vend det sammen med de knuste kager og de hakkede mandler.
Beklæd en springform (ø24 cm) med bagepapir i bunden og kageplast langs siderne
Tryk massen ud i bunden af formen med bagsiden af en ske og sæt på køl, mens risalamande-ostecremen forberedes.
Risalamande-ostecreme
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Rør flødeosten blød med lidt af risalamanden, flormelis og vaniljesukker.
Vend den bløde flødeost i resten af risalamanden.
Smelt den opblødte husblas i en gryde over vandbad.
Afkøl husblassen med lidt af risalamandeblandingen og vend forsigtigt ind i resten af blandingen.
Fordel risalamandeblandingen på den afkølede bund i et jævnt lag.
Kom cheesecaken i fryseren i ca. 30 minutter, mens geléen forberedes.
Kirsebærgéle
Sæt husblas i blød i koldt vand.
Sigt kirsebærrene fra kirsebærsaucen.
Tip Bærrene skal ikke bruges, så gem dem evt. til en anden opskrift.
Kog kirsebærsaucen op og smelt husblas heri.
Lad geléen køle ned (ca. 35 grader).
Tag cheesecaken ud af fryseren og hæld forsigtigt geléen over risalamandeblandingen.
Stil kagen i køleskabet i mindst 3 timer, men gerne længere.
Tip Hvis du har en rest risalamande, lidt kirsebærsauce og en bundslat brunkager tilbage fra juleaften, kan du lave en lækker jule-cheesecake så nemt som ingenting.