Mette Blomsterbergs opskrift på klassiske kransekager

Højtider 1200X364px Kransekage

Information

Antal
Ca. 16 stk

Kransekagemasse

Rør 1/3 af æggehviden ind i flormelissen.
Tilsæt marcipan i små stykker og ælt godt med en spatel på en røremaskine eller i hænderne.
Tilføj resten af æggehviden lidt ad gangen, mens der æltes.
Kom kagemassen i en stofsprøjtepose med en trekantet tylle og sprøjt ud på en bageplade (m. bagepapir) i ’kransekager’ a’ ca. 50 gram.
Lad dem ’lufttørre’ i ½ time og form herefter til fine kransekager med lidt vand på fingrene.
Bag ved 200 ஂC ca. 8-10 min. til de er gyldne, og køl af ved stuetemperatur.

Glasur

Sigt flormelis i en skål og kom pasteuriseret æggehvide i.
Pisk glasuren luftig med håndmixer.
Glasuren skal være så flydende, at man kan sprøjte den, men den må ikke flyde sammen, når der røres i den.
Kom glasuren i et lille kornet – et trekantet stykke bagepapir foldet til et kræmmerhus – og sprøjt striber på de afkølede kransekager.
Højtider 298X298px Kransekage
Tip Kransekagerne kan holde sig op til fem dage, hvis opbevaret tildækket på køl.