Information
Antal
4 personer
Sådan gør du
Varm en stor sauterpande op uden fedtstof og rist chorizoen, til den er sprød. Læg chorizoen på fedtsugende papir.
Steg kyllingestykker i samme pande, til de er gyldne og sæt dem til side.
Varm saute- panden op med smør og olivenolie og sauter hakket løg, hvidløg, røget paprika og safrantråde et par min.
Tilsæt peberfrugt og sauter et par minutter mere.
Tilsæt paella-ris og lad dem suge al fedtstof og krydderi til sig.
Kom kyllingestykker i blandingen og tilføj det meste af hønsefonden. Det skal dække retten og være ca. 2 cm fra kanten af panden.
Kog ved jævn varme i 10 min.
Fordel muslinger og skalrejer oven på risene, dæk med stanniol og lad det simre ved svag varme i ca. 10 min.
Tilsæt mere hønsefond, hvis retten virker tør.
Krydr med salt og peber.
Når muslingerne er åbne, kyllingekødet mørt og risene al dente, er retten færdig. Pynt med ristet chorizo og citronbåde.