Information
Antal
4 - 6 personer
Tid
Trækker natten over i køleskab med rub.
Ovntid
Steger i stegepose 4,5 time ved 125° graderalm. ovn.
Det skal du gøre
Skyl anden indvendig og udvendig, fjern evt. indmaden. Dup den tør med køkkenrulle. Bland alle ingredienser sammen til tør rub, masser rub på anden både indvendig og udvendig.
Lad den gerne trække natten over i køleskab.
Tip Hvis man er kommet lidt sent i gang kan man også komme rubben på anden og direkte i stegepose.
Kom anden i en stor stege pose, lukkes til med tilhørende clips. Kom anden i en bradepande, klip 5 små huller i stege posen så dampen kan komme ud.
Giv den 125° grader i ca. 4,5 time.
Lad anden køle af i posen.
Åbn posen tag anden ud i en mindre bradepande.
Hæld den dejlige stegesky i en lille gryde. Lad saucen incl. den gode rub sætte sig lidt.
Skum det øverste lag fedt af, kom fedtet i en bøtte. Kan gemmes på køl og bruges eventuelt til rødkålen.
Fjern skindet fra anden, riv nu kødet fra hinanden med 2 gafler, primært lår og bryst men gå hele anden igennem for kød, undtagen skindet. Bland det med den afskummede rub sauce fra ovnstegningen. Bland det hele sammen.
Tip Det kan lunes igen og bruges til burgere sammen med rødkål, vietnamesiske forårsruller eller topping til majs tortilla. Udforsk opskrifterne herunder!