Andebryst i airfryer
Du har sikkert prøvet at lave stegt andebryst på panden eller i ovnen og ved alt om, hvor meget det sprutter og sprøjter. Her er airfryeren din redning. Det er pærenemt at få et godt resultat uden at få køkkenet svinet helt til. Opskriften er udarbejdet af dygtige Britt Andersen, som er hjernen bag airfryeropskrifter.dk og bogen "Airfryer grundbogen".
Information
Antal
Til 2 personer
Sådan gør du
Rids et 300 g andebrysts fedtlag i tern uden at skære helt igennem.
Drys og gnid fedtlaget godt med groft salt.
Krydr med peber.
Forvarm airfryeren til 200° C.
Læg andebrystet med skindsiden opad i airfryeren, og giv det 8 min. Vend andebrystet, og giv det 6 min mere. Tilberedningen svarer til et godt mellemstegt andebryst. Juster tiden, alt efter hvilken stegning du ønsker. Du kan med fordel bruge et stegetermometer, så det er nemmere at kontrollere kernetemperaturen (65-68° C, hvis du vil have det medium, 75° C, hvis du vil have det gennemstegt).
Lad andebrystet hvile lidt, og server det herefter i skiver.
Tip Server andebrystet sammen med en god grønkåls- eller
rødkålssalat, bagte rodfrugter eller brunede kartofler.