Appelsin butterfly kylling
Hvordan forbedrer man en helstegt kylling? Man bader den i appelsinsmør og rosmarin, naturligvis. Denne opskrift gør brug af spatchcock eller butterfly-teknikken, hvor man fjerner ryggen, hvilket giver en kortere tilberedningstid, en jævn stegning og et smukt look.
Information
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 230° C.
Rens og klargør din kylling. Vend den med brystsiden nedad, og skær langs begge sider af rygsøjlen med en kniv eller fjerkræsaks. Fjern knoglen, vend kyllingen igen, og tryk den flad med håndfladen.
Lav appelsinsmør ved at blande 50 g usaltet smør med reven skal fra 2 appelsiner.
Gnub smørret ud over kyllingen.
Tip Se også, om du kan få smør under skindet sammen med nogle kviste rosmarin.
Hæld nogle spiseskeer olie i en stor støbejernsstegepande, og steg et stort løg i grove stykker et par min.
Skub løgene til side, og steg nu kyllingen i panden med brystsiden nedad 2-3 min. Vend kyllingen, og gentag processen.
Tilføj 3 rosmarinkviste og en appelsin i skiver.
Stil panden i ovnen, og steg i ca. 30 min.
Tag kyllingen ud, når kødsaften er klar, når du prikker i låret med en kødnål.
Lad den hvile 10 min før servering.