Fiskefrideller med Ingrid ærter
Flere lækre opskrifter med bælgfrugter
Information
Min. 12 timer før eller dagen før
Skyl de tørrede ærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl, minimum 12 timer.
På dagen
Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne. Kog Ingrid ærterne
i rigeligt vand med lidt salt i 20-25 min., til de er møre. Gem kogevandet,
så du kan lave Aquafaba.
Hæld kogevandet i en gryde og kog ind til
1/3 del - det tager cirka 10-15 min.
Skræl og kog bagekartoflerne i 15 min.,
til de er færdigkogte.
Blend de kogte Ingrid ærter halvgroft, der må
ikke være hele ærter.
Pil og hak løg fint, og mos kartofler ud med en
gaffel.
Bland alle ingredienser sammen med en ske, til konsistensen
minder om en fars – lidt klistret.
Varm olie og smør på en pande, og
form dine fiskefri-deller med en spiseske.
Steg dem i 5 min. på hver
side til de har fået en gylden stegeskorpe.