Aspargessæsonen er kort, så det er med at nyde de velsmagende stængler, mens de er friske og gode. En helt simpel anretning med lidt friske fjordrejer og en god hollandaise er den perfekte forårsservering.
Information
Antal
Til 2 personer
Sådan gør du
Damp dine rengjorte og skrællede hvide asparges i 5 min.
Klargør rejerne.
Nu er tiden kommet til saucen.
Start med at piske æggeblommer, citronsaft og hvidvinseddike.
Lun langsomt og ved svag varme, mens du pisker. Tilsæt smør (ved stuetemperatur) i tern – en ad gangen.
Opvarm, mens du fortsat pisker, indtil
konsistensen begynder at blive cremet. Smag til med salt, hvid peber og citronsaft.
Husk! Hvis saucen bliver
for varm (over 60°C), vil den skille.
Tip Skiller din hollandaise kan
du måske redde den ved
at tilsætte 1-2 spsk.
koldt vand.
Anret en tallerken
med rejer, asparges, sauce og ramsløgsolie
og pynt med lidt
dild og/eller spiselige blomster.
Fuldend din forårsmenu
Byd foråret velkommen med en enkel tre-retters menu baseret på nogle af forårets lækreste ingredienser.