Hvide asparges med hollandaise, rejer, dild og ramsløgsolie

M Essens 1 2023 S 23 5705140719540 1016929 RC Asiet Hvid Riflet 23 Cm V02 1568X520px

Aspargessæsonen er kort, så det er med at nyde de velsmagende stængler, mens de er friske og gode. En helt simpel anretning med lidt friske fjordrejer og en god hollandaise er den perfekte forårsservering.

Information

Antal
Til 2 personer

Sådan gør du

Damp dine rengjorte og skrællede hvide asparges i 5 min.
Klargør rejerne.
Nu er tiden kommet til saucen. Start med at piske æggeblommer, citronsaft og hvidvinseddike.
Lun langsomt og ved svag varme, mens du pisker. Tilsæt smør (ved stuetemperatur) i tern – en ad gangen.
Opvarm, mens du fortsat pisker, indtil konsistensen begynder at blive cremet. Smag til med salt, hvid peber og citronsaft.
Husk! Hvis saucen bliver for varm (over 60°C), vil den skille.
Tip Skiller din hollandaise kan du måske redde den ved at tilsætte 1-2 spsk. koldt vand.
Anret en tallerken med rejer, asparges, sauce og ramsløgsolie og pynt med lidt dild og/eller spiselige blomster.

Fuldend din forårsmenu

Byd foråret velkommen med en enkel tre-retters menu baseret på nogle af forårets lækreste ingredienser.