Hvidfisk med pistacie-skorpe
Pistacie er ikke kun til is, kager og andre søde sager. I det salte køkken bidrager pistacie med rig nøddesmag og et herligt crunch, som løfter dine retter til et nyt niveau. Denne pistacie-panerede fisk er et godt eksempel.
Information
Sådan gør du
Krydr hvidfiskefiletterne med salt og
peber, og lad dem opnå stuetemperatur.
Stil nu 3 skåle
frem. I den første kommes 1½ dl mel.
I den anden piskes
2 æg med lidt salt.
I den sidste blandes 1½ dl finthakkede pistaciekerner med citronskal fra en citron samt ½ dl friskhakket persille og mynte.
Varm 2 spsk. vindruekerneolie på en pande ved medium varme.
Panér fisken ved at dyppe den i mel, æg og til sidst i pistacie-blandingen, så den er helt dækket.
Steg ved medium-lav varme i ca. 3 min, indtil fisken er gyldenbrun. Vend fisken, og steg 4 min på den anden side. Tag fisken af, og anret på en tallerken.
Tilbered en hurtig smørsauce af 2 spsk. smeltet smør, lidt salt, saften fra en ½ citron og ½ dl friskhakket persille og mynte.
Hæld saucen over og server.