0009 M Essens2 Side40 5722000154365 15436 Bitz (1)

Øl-braiserede svinekæber

Svinekæber er noget af det møreste kød, du kan servere. Prøv at braisere kæberne i mørk øl, for at give dem en endnu mere kompleks og nuanceret smag. Perfekt til en herre- (eller dame-) frokost.

Information

Sådan gør du

Dup svinekæberne tørre, og fjern hinderne.
Krydr med salt og peber.
Brun kødet i smør ca. 4 min.
Brun grøntsager, f.eks. en stor gulerod, et stort løg og lidt selleri i en anden gryde. Det må gerne være lidt groft det hele, så skær dem i gode, solide tern.
Tilsæt nu svinekæberne, sammen med en tomat i tern og ca. en ½ mørk øl.
Suppler med vand, til kæberne er dækket.
Kog ca. 1½ time ved svag varme, tag kødet op, og kog saucen godt ind.
Si saucen, og jævn den eventuelt med lidt hvedemel.
Tip Server dine svinekæber med ølsauce, rodfrugtmos og andet godt.

Herlig humle

Det er ingen hemmelighed, at vi danskere er vilde med øl. Men øl kan meget mere end at slukke tørsten. I denne udgave af Madglad sætter vi fokus på danskernes nationaldrik og inspirerer til, hvordan du kan bruge den på helt nye måder.