Øl-braiserede svinekæber
Svinekæber er noget af det møreste kød, du kan servere. Prøv at braisere kæberne i mørk øl, for at give dem en endnu mere kompleks og nuanceret smag. Perfekt til en herre- (eller dame-) frokost.
Information
Sådan gør du
Dup svinekæberne tørre, og fjern hinderne.
Krydr med salt og peber.
Brun kødet i smør
ca. 4 min.
Brun grøntsager, f.eks. en stor
gulerod, et stort løg og lidt selleri i en
anden gryde. Det må gerne være lidt groft
det hele, så skær dem i gode, solide tern.
Tilsæt nu svinekæberne, sammen med en
tomat i tern og ca. en ½ mørk øl.
Suppler
med vand, til kæberne er dækket.
Kog ca.
1½ time ved svag varme, tag kødet op, og
kog saucen godt ind.
Si saucen, og jævn
den eventuelt med lidt hvedemel.
Tip Server dine svinekæber med ølsauce, rodfrugtmos og andet godt.
Herlig humle
Det er ingen hemmelighed, at vi danskere er vilde med øl. Men øl kan meget mere end at slukke tørsten. I denne udgave af Madglad sætter vi fokus på danskernes nationaldrik og inspirerer til, hvordan du kan bruge den på helt nye måder.