Stegt fersken-kylling
Fersk kylling? Ellers tak. Fersken-kylling? Altid. Glæd dig til at sætte tænderne i denne saftige himmerigsmundfuld, der kombinerer kyllingens umamismag med sødme fra de friske ferskner og et touch af chili.
Information
Sådan gør du
Start med at lave en marinade af 300 g ferskenmarmelade, 2 spsk. olivenolie, 2 spsk. soyasauce, 2 spsk. dijonsennep, 2 spsk. æblecidereddike, 2 fed presset hvidløg, salt, peber og chiliflager efter smag.
Stil den ene
halvdel på køl, og kom den anden halvdel i en frysepose sammen med
2-3 stk. kyllingebryst og 1 rødløg i fintskårne ringe.
Lad kyllingen stå
mindst 30 min, men gerne op til 24 timer.
Steg den marinerede kylling gylden på hver side, uden at stege den færdig, og læg den herefter i et ovnfast fad.
Hvis du bruger en pande, der tåler ovn, kan du tilberede direkte heri.
Hæld den resterende marinade over og pynt med fintskåret frisk fersken. Bag færdig ca. 20-25 min ved 180° C.