Tunesisk shakshuka

0010 M Essens 1 Side 31 Verden Rundt På 4 Retter (1)

En kulinarisk jordomrejse

Føler du også trang til at peppe måltiderne lidt op og drømme dig væk til mere fjerne himmelstrøg, så er du ikke alene. Vi er mange der længes efter at rejse ud i verden og nyde lidt sol og god mad. Så tag med os på en kulinarisk jordomrejse og få inspiration til en lidt mere eksotisk madplan – baseret på ingredienser fra din lokale købmand

Information

Køkken
Tunesisk
Antal
4 personer

Sådan gør du

Varm olien op i en dyb pande. Svits løg og hvidløg. Tilsæt de hakkede grøntsager og samt de tørrede krydderier. Vend det hele godt sammen.
Tilsæt tomater og lad det hele stå ved svag varme et par minutter.
Slå æggene ud i grøntsagerne og lad det simre uden at røre i det, i ca. 10 min. til æggehviden er helt fast, men blommen stadig er flydende.
Drys med hakket persille og server med godt brød til.

Food trend: Globalt & lokalt

Den begrænsede bevægelsesfrihed, vi har levet under de seneste par år, har været med til at kickstarte én af de helt store globale food trends: At handle lokalt, men søge kulinarisk inspiration i fjerne egne af verden. Gennem maden, krydderierne og smagene besøger vi eksotiske rejsemål og drømmer os hen til en tid, hvor vi igen kan nyde maden on location. Selvom trenden i høj grad er resultatet af en akut omgang rejsefeber, tyder alt på, at den vil vare ved hele 2022, selv efter alle grænser igen er åbne. Det er vi glade for, for verden byder nemlig på et sandt overflødighedshorn af spændende smagsoplevelser, der bare venter på at blive nydt.