Årets fødselsdagskage
På Facebook bad vi vores følgere give deres bud på verdens bedste fødselsdagskage. Efter lang tids vurderen og intens prøvesmagning er vi kommet frem til en vinder. Stort tillykke til Susanne Knudsen fra Aarhus med hendes lækre kage.
Til opskriften skal du bruge en justerbar kagering, eller forme på Ø20, Ø22 og Ø24.
Information
Sådan gør du - Hindbærkompot
Husblas lægges i blød i koldt vand i mindst 10 minutter - et blad af gangen
Hindbær, citronskal og saft, flormelis og vanilje pasta koges op i en lille gryde
Massen stavblendes når bærerne er møre. Det hele sigtes, og den opvredne husblas
kommes i den varme kompot
Hæld kompotten i en silikoneform str. Ø20 eller en kagering med
film i bunden, stående på et skærebræt eller lignende. Kompotten skal være ca. 1 cm høj, og evt.
overskydende kompot kan gemmes
Stil formen på frys i mindst 4-5 timer
Sådan gør du - Hindbærmousse
Husblas lægges i blød i koldt vand i mindst 10 min - et blad af gangen
Hindbær, citronskal og saft, sukker og vaniljepasta koges op i en lille gryde
Massen stavblendes eller moses når bærrene er møre
Det hele sigtes, og den opvredne husblas kommes i saften. Den resterende kompot skal
ikke bruges. Lad saften køle godt af i ca 10 min
Imens piskes fløden til en let flødeskum
Vend først creme fraichen/ kefiren i den afkølede saft over 2 omgange. Herefter vendes den
letpiskede flødeskum i, også af to omgange
Kom moussen i en sprøjtepose og hent kompotten fra tidligere
Frigør kompotten og placer den nu på hovedet midt i silikoneformen på 22 cm, med lige
langt luft rundt om
Klip et lille hul i sprøjteposen og fordel først hindbærmoussen langs
kompottens kanter, og dernæst dækkes kompotten, ca. 1-1,5 cm med mousse. Evt. overskydende mousse gemmes til en anden gang
Stil formen på frys, mindst 4-5 timer
Bag din blondie bund imens
Sådan gør du - Blondie bund
Smør og chokolade smeltes sammen i en lille gryde
Imens piskes æggene, sukker og vaniljepasta til en luftig æggesnaps
De to dele vendes
forsigtigt sammen og herefter sigtes mel og salt i dejen. Tilsæt evt. også hakkede mandler. Vend forsigtigt i
Dejen fordeles i en 22-24 cm kagering og bages ved 180 g. varmluft i ca.
25 minutter
Lad bunden køle helt af og skær evt. kagens højde til. Udstik evt. så du har en
bund på 22 cm i diameter
Imens laves vaniljemoussen
Sådan gør du - Vaniljemousse
Husblas lægges i blød i koldt vand i mindst 10 min - et blad af gangen.
1,5 dl fløde, vaniljepasta og sukker varmes lige op til under kogepunktet i en lille gryde
Fløden tages af blusset og afkøles i 5 min
Den opvredne husblas opløses i fløden.
Pisk den resterende piskefløde til let flødeskum
Vend først creme fraichen/kefiren i den lune fløde over 2 omgange. Herefter vendes den
let piskede flødeskum i, også af to omgange
Tag den den første del af din kage ud af fryseren og læg den på hovedet i silikoneformen på
24 cm. Kompotten skal vende nedaf og placeres i midten
Gentag processen som tidligere. Kom moussen i en sprøjtepose. Klip et lille hul i sprøjteposen og fordel først vaniljemoussen langs kanten og dernæst
dækkes hindbærmoussen ca. 1-1,5 cm med vaniljemousse. Placer til sidst blondien på
“toppen” (som så er bunden) af din kage, og brug det sidste vanillemousse til at fylde formen
op
Stil formen på frys, mindst 4-5 timer. Når kagen er helt gennemfrossen, tages den ud af formen og sættes på et kagefad og i køleskabet nogle timer indtil pyntning og servering
Sådan gør du - pynt
Temperér chokoladen og lav den ønskede pynt. Her har vi lavet chokoladegrene ved at sprøjte chokoladen direkte ud i isvand
Pynt til sidst med skovsyre
Sæt kagen på bordet
Vi har dækket et smukt fødselsdagsbord, hvor vi guider dig til en indbydende borddækning, som med sikkerhed vil glæde dine gæster. Her vil fødselsdagskagen også passe helt perfekt.