Information
Antal
ca. 8 personer
Blommemarmelade
Skær blommer op i mindre stykker og kom dem op i en gryde sammen med de øvrige ingredienser.
Lad det simre i 30-40 min
Rør i det undervejs, så ikke det bliver tørt eller brænder på.
Lad den svale.
Bund
Smuldr flormelis, mel, bagepulver, vaniljesukker og smør sammen.
Saml dejen med æggeblommerne.
Smør tærteformen med lidt smør.
Hæld herefter dejen heri.
Glat overfladen ud med en kagespatel og bag bunden ved 175 °C varmluft i ca. 12 min.
Lad bunden køle kort.
Fordel den færdige marmelade ovenpå den bagte bund (gem gerne lidt blommesirup/saft fra marmeladen til pynt).
Makronmasse
Ælt det hele sammen, vær omhyggelig, ingen marcipanklumper.
Hæld/smør meget forsigtigt makronmassen udover fyldet.
Sæt tærten tilbage i ovnen, men nu på 200 °C varmluft i ca. 20-25 min.
Lad tærten køle af.
Pynt af med blommesirup/saften fra marmeladen og dekorer med spiselige blomster eller det du har i skabe og skuffer.