Mums - til fastelavn hører fastelavsboller. De findes i et væld af varianter - med flødeskum, creme eller syltetøj for at nævne nogle få. Hver familie har som regel deres egen fortrukne opskrift, og det har du garanteret også. Men vi er helt sikre på, at Mette Blomsterbergs udgave topper listen af årstidens lækreste bagværk
Information
Antal
10 - 12 stk
Sådan gør du - vaniljecreme
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv.
Bland vaniljekornene sammen med en anelse af sukkeret - så skilles vaniljekornene ad.
Bland vaniljesukker, sukker og majsstivelse godt sammen og pisk det sammen med 1 dl. af mælken.
Tilsæt æggeblommerne.
Kog de resterende 4 dl. mælk op i en gryde sammen med den tomme vaniljestang.
Når mælken koger, tilsætter du majsblandingen og pisker godt i nogle sekunder. Pisk derefter kraftigt til cremen tykner.
Gryden tages af komfuret og den færdigkogte creme fyldes i en kold skål/opbevaringsbøtte.
Tip For at undgå, at der dannes kondens, skal du placere et stykke husholdningsfilm direkte ovenpå vaniljecremen.
Stil cremen til afkøling i køleskabet - den skal være køleskabskold (5 grader) før den er klar til brug. Husk, at cremen skal anvendes samme eller næste dag.
Sådan gør du - vandbakkelsesdej
Smelt smør i en gryde sammen med vandet.
Tilsæt melet - det er vigtigt at rører godt og hurtigt til du har en "smørbolle".
Tag gryden af varmen og vent 2 - 3 minutter.
Derefter tilsætter du æggene lidt ad gangen - mens du rører kraftigt. Resultatet er en glat og smidig dej.
Smør 2 stk. bageplader jævnt med en anelse bagespray eller smagsneutral olie.
Fyld dejen i en sprøjtepose. Det er nemt at sprøjte ensartede portioner på størrelse med æg ud på bagepladen - brug evt. en stor ca. 18 mm glat tyl.
Bag dem i en 190 grader varm ovn til de er gyldne og godt bagt i bunden. Det tager omkring 15 minutter, men det afhænger af din ovn, så hold godt øje.
Lad dem afkøle helt på en bagerist.
Sådan gør du - anretning og pynt
Flæk et snit halvt ind i siden på de afkølede ”boller” - det gøres nemmest (og pænest) med en skarp, savtakket kniv.
Pisk den kolde creme glat med en håndmixer og kom derefter cremen i en sprøjtepose og klip et hul på 1 cm.
Derefter sprøjer du lidt creme i hver bolle - mængden afhænger af, hvor meget du foretrækker.
Fordel de vaskede og godt afdryppede hindbær ind i cremen i hver bolle.
Pisk fløden til sprøjtefast skum og put flødeskummet i en sprøjtepose med en 12 mm stjernetyl.
Drys med flormelis over de frysetørrede hindbær.
Server og nyd fastelavnsbollerne samme dag, som du har anrettet dem - velbekommen.
Tip Nu hedder de godt nok fastelavnsboller - men de er så lækre, at de sagtens kan nydes hele året. Hvem ville ikke gerne have dem på kagebordet til fødselsdagen?