Cheesecake med appelsin- og citrongelé

Kager 1200X364px Cheesecake Appelsingele

Opskriften er udviklet af Pernille Maria Friis - og er udvalgt blandt Facebook-brugere, hvor vores følgere fik mulighed for at uploade deres yndlings-fødselsdagslagkage. Opskriften er udvalgt og genskabt af en professionel konditor.

Kagen bliver 24 cm og består af tre dele: kiksebund, ostemasse og gelé. Her får du opskriften på de forskellige komponenter i den rækkefølge, de bør laves i.

Information

Kiksebund

Blend kiks og smør til massen er omtrent som vådt sand.
Stil en kagering på et fad (eller et skærebræt med bagepapir). Beklæd bageringen med plastfolie.
Tryk kiksemassen flad i kageringen. Stil bunden på køl.

Ostemasse

Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter. Smelt husblassen over vandbad.
I en anden skål røres flødeost, vanilje, citronsaft og flormelis til en cremet, ensartet masse.
Bland et par skefulde ostecreme i den varme, smeltede husblas og vend det nænsomt sammen.
Vend husblasblandingen sammen med resten af ostecremen.
Pisk fløden til blødt skum, vend den i flødeostcremen og hæl cremen i bageringen ovenpå kiksebunden.
Smør det ud i et jævnt lag. Sæt kagen på køl imens du laver geléen.

Gelé

Læg husblassen i blød i koldt vand.
Pres appelsiner og citroner og hæld saften (gennem en si) op i en lille gryde.
Hæld sukkeret op i gryden og smelt det i saften.
ilsæt husblas, omrør og lad geléen køle til den er en tyktflydende masse. Hæld forsigtigt den flydende gelé på ostekagen. Sæt på køl 4-5 timer.
Før serveringen pyntes med blandede friske, spiselige blomster og bær.
Kager 298X298px Cheesecake Appelsingele