Citronkage med lemoncurd
Denne svampede citronkage med lemoncurd og hvid chokoladefrosting består af en lækker kagebund med citron, marcipan og blå birkes, en smagfuld lemoncurd og er toppet af med en frosting rørt på hvid chokolade og flødeost. Alt i alt giver det en himmerigsmundfuld af sødme, syrlighed, cremet frosting og knasende birkes.
Information
Lemoncurd
Først river du citronerne og limen og samler skallen i en skål. Pres herefter saften fra begge citrusfrugter.
Skær smør i tern.
Kom smør, sukker, æg, æggeblomme citrusskal og saft, og varm det forsigtigt op under omrøring.
Rør rundt i gryden undervejs. Blandingen må ikke koge.
Tag blandingen af varmen, når cremen er blevet tykkere, og lad cremen køle ned i køleskabet.
Frosting
Smelt den hvide chokolade over vandbad eller i mikroovnen. Lad det afkøle let, mens du forbereder resten.
Pisk flødeost, smør, flormelis og vanilje godt sammen, og hæld den hvide chokolade i, mens du stadig pisker.
Lad frostingen køle helt ned i køleskabet, inden den kommes på kagen.
Citronkage
Tænd ovnen på varmluft 180 grader.
Pisk smør og sukker sammen, og tilsæt æg et af gangen. Tilsæt revet marcipan.
Kom mel, bagepulver og birkes i dejen og bland godt.
Tilsæt revet citronskal sammen med saften.
Hak chokoladen groft, og vendt den forsigtigt i dejen.
Kom dejen i en form på ca. 20 x 25 cm. Formen skal være foret med bagepapir.
Bag i ovnen i 20-25 minutter.
Lad kagen køle af ved stuetemperatur.
Tip Du kan forberede både kage, lemoncurd og frosting, og samle det hele kort før servering.
Inden servering
Stik kagen ud i mundrette runde stykker. Del hvert stykke i to lag.
Kom lemoncurd på nederste lag, og læg den øverste del ovenpå.
Kom frostingen i en sprøjtepose med den tyl du ønsker at bruge. Sprøjt kagerne i et smukt mønster.
Pynt med et par blade citronmelisse.
Lidt sødt til påskefrokosten
Rund påskefrokosten af med en smuk og velsmagende dessert i højtidens farver.