Hjemmelavet citronslik smager sødt, syrligt og uimodståeligt lækkert som en snack, til desserter eller skåret i stykker og brugt i f.eks. hjemmelavede biscotti.
Information
Sådan gør du
Skær 3 citroner i skiver, fjern kødet og skær citronskallerne over, så de bliver til strimler.
Kog strimlerne op i lidt vand i 15 min. Hæld vandet fra, tilsæt nyt koldt vand og gentag processen.
Tag de kogte strimler op.
Kog nu 4 dl vand op med lige så meget sukker, indtil sukkeret er opløst.
Sænk temperaturen og lad strimlerne koge med i sukkermassen i ca. 40 min.
Tag strimlerne op med en ske og lad dem tørre ½ time på en bagerist smurt med lidt olie, husk bagepapir under risten til at fange
siruppen.
Vend strimlerne i sukker og lad dem tørre natten over på et stykke bagepapir.
Nu mangler du blot at temperere lidt chokolade og
dyppe strimlerne heri.
Lad de chokoladedækkede strimler tørre 1 time på bagepapir og opbevar dem i en lufttæt beholder i op til 3 uger.