Trifli er en let og lækker dessert, som du kan samle på et øjeblik, lige før gæsterne kommer.
Denne trifli består af fire elementer: Nøddeknas, vaniljecreme, lemoncurd og marengs.
Information
Antal
Til 4 personer
Sådan gør du
Start med at lave en nøddecrunch ved at bage de blandede nødder, dryppet med rigeligt honning og en smule rapsolie, i 20 min på bagepapir.
Nu til lemoncurden. Først river du citronerne og limen og samler skallen i en skål. Pres herefter saften fra begge citrusfrugter.
Skær smør i tern
Kom smør, sukker, æg, æggeblomme citrusskal og saft, og varm det forsigtigt op under omrøring.
Rør rundt i gryden undervejs. Blandingen må ikke koge.
Tag blandingen af varmen, når cremen er blevet tykkere, og lad cremen køle ned.
Lav nu en vaniljecreme ved at piske fløden til en let flødeskum og bland med
cremefraichen og lidt vaniljesukker.
Marengsen laves ved at piske 100 g sukker med 2 æggehvider, til den er luftig.
Når triflien
skal anrettes, starter du med et lag nøddeknas,
så vaniljecreme, så lemoncurd.
Top triflien med marengsdutter, som sprøjtes ud med sprøjtepose.
Brænd marengsen med en gasbrænder,
så den bliver gylden i spidserne.