Fastelavnsboller med pistacie og hvid chokolade
Boller op, boller ned... Kun fantasien sætter grænser når det kommer til fyld i fastelavnsboller. Her får du en opskrift der tager udgangspunkt i den klassiske fastelavnsbolle med remonce, men i en nyfortolket udgave, hvor remoncen bliver komplimenteret af pistacienødder, hvid chokolade og vaniljecreme. En sikker måde at imponere dine gæster - store som små.
Information
Tilberedningstid
3 timer
Køkken
Dansk
Holdbarhed
1-2 dage
Opbevaring
Lufttæt beholder
Sådan gør du: dej til bollerne
Start med at opløse gæren i sødmælken. Tilsæt derefter æg, sukker og kardemomme og bland det hele sammen
Tilsæt hvedemel og salt (hold lidt igen med melet. Brug ikke det hele, hvis den begynder at føles fast. Den skal ikke blive tør)
Ælt i ca. 10 minutter ved lav hastighed til den er glat og elastisk
Tilsæt smørret og ælt dejen videre i 5 minutter. Dejen skal igen virke glat og elastisk. Hvis smørret ikke æltes ordentligt ind, kan det sidste af melet tilsættes
Lad dejen hæve i 1 time under et klæde
Sådan gør du: remonce
Bland alle ingredienserne sammen i en skål, til en ensartet masse
Du kan med fordel fylde remoncen i en sprøjtepose, så den er nemmere at fordele senere. Lad desuden posen lægge fremme til du skal bruge den
Sådan gør du: vaniljecreme
Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud på et skærebræt
Bland vaniljekornene med halvdelen af sukkeret med en kniv
Opvarm 2 dl sødmælk og tilsæt vaniljesukker og stang (den sidste halve dl tilsættes senere)
Pisk æggeblommer, resten af sukkerret, hvedemel og resten af mælken i en skål
Når mælken begynder at ryge, hældes den over til æggemassen mens der piskes videre
Hæld derefter hele blandingen i gryden, og lad cremen koge op mens du pisker konstant. Når cremen koger, skal du piske videre i yderligere 1-2 minutter til cremen er rigtig tyk
Hæld cremen op i en skål og dæk den til med husholdningsfilm - helst helt tæt på overfladen. Sæt på køl eller i fryser til den er kold
Når cremen er kold, piskes den op og hældes på sprøjtepose før brug
Saml fastelavnsbollerne
Drys bordet let med mel og rul dejen ud til en stor rektangel på ca. 0,5 cm i tykkelsen
Skær dejen ud i ca. 12 firkanter
Sprøjt en cirkel af remoncen ud i midten af dejen, og sprøjt derefter vaniljecreme i midten. Tilføj lidt hvid chokolade
Luk fastelavnsbollerne ved at folde hjørnerne ind til midten – knips folderne godt sammen, så cremen ikke kan flyde ud
Lad bollerne efterhæve i ca. 45 minutter
Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og pensl bollerne med æg. Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter
Hvid chokoladeganache til pynt
Læg husblasen i en skål med kold vand i ca. 15 min
Varm fløden i en gryde til ca. 80 grader
Hak den hvide chokolade, mens fløden køler en smule af
Hæld halvdelen af fløden over chokolade, rør rundt og tilsæt derefter resten af fløden
Vrid husblasen for vand og kom den straks i chokolademassen
Når massen er afkølet, piskes den op til en tyk konsistens
Servering
Lav dit drys af finhakket pistacie og sukker - ca. 2:1 af sukker
Når bollerne er kolde, kan du sprøjte den hvide chokoladeganache på i en høj slange form.
Pynt med grovhakkede pistacienødder og lidt skovsyre
Velbekomme!
Tip Fastelavnsbollerne kan også fryses. Når de skal serveres, skal de blot tø op ved stuetemperatur, og varmes i mikroovnen i nogle sekunder