Information
Vaniljecreme
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Gem den tomme vaniljestang.
Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret
Rør maizenaen ud i 3 spsk. mælk og tilsæt æggeblommer, vaniljesukker og resten af rørsukkeret til blandingen. Rør det godt sammen, til det er jævnt.
Kom resten af mælken og den tomme vaniljestang i en lille gryde, og varm det op til lige under kogepunktet.
Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle, mens du pisker konstant i gryden.
Varm nu cremen op til den slår bobler og tykner godt, alt imens du hele tiden pisker
Tag gryden af varmen, fisk den tomme vaniljestang op.
Sæt cremen i køleskab til den er helt kold.
Tag dernæst cremen ud fra køleskabet, pisk den lind med en elpisker.
Pisk fløden til en let flødeskum og vend den lidt ad gangen sammen med den kolde vaniljecreme.
Fyld cremen i en sprøjtepose klar til brug.
Bundene
Pisk æg, rørsukker og vaniljesukker til en meget luftig og tyk æggesnaps.
Bland hvedemel, bagepulver og kartoffelmel sammen og sigt det ned i æggesnapsen.
Tilsæt citronsaft og vend det forsigtigt sammen. Fyld dejen i en springform (22-24 cm i diameter), hvor bunden er beklædt med bagepapir.
Bag kagen midt i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25-30 minutter til den giver efter ved let tryk.
Lad bunden afkøle helt i formen, inden den skæres fri og bagepapir fjernes
Flæk bunden i tre dele med en savtakket kniv.
Marcipanomslag
Ælt det hele sammen og kom massen i en pose og læg på køl i 30 minutter.
Fødselsdagslagkagen
Placer en lagkagebund på et kagefad, smør halvdelen af jordbærmarmeladen (eller din yndlingsmarmelade) ud over bunden.
Smør halvdelen af vaniljecremen ud over bunden med marmelade. Placer en bund og gentag processen.
Afslut med en bund.
Pisk fløden til flødeskum og smør lidt flødeskum langs kagens kant.
Kom resten af flødeskummet i en sprøjtepose med en lille stjernetylle.
Lav et smukt gitterlåg på toppen af kagen med flødeskummet.
Udrul marcipanen til et omslag/kant, som passer til kagens omkreds og højde, og rul det herefter omkring kagen.
Små flag
Rør en hvid og rød glasur af flormelis og æggehvider.
Print nogle flag fra nettet og læg dem under et stykke bagepapir.
Kom hvid og rød glasur i en sprøjtepose og klip et lille hul.
Lav nogle små glasurflag. Først tegnes/farves der med hvis glasur og rød udfyldes i “hullerne” så det kommer til at ligne flag.
De skal tørre af sig selv, gerne nogle timer eller natten over. Dekorer kagen med dem.
Gå også på opdagelse i vores spændende kategorier
Opskrift af Ditte Julie Jensen