En macaron er en farverig fransk bagværksklassiker, som kan laves i et væld af smukke pastelnuancer. Det kræver lidt øvelse at mestre din macaron, men når først den sidder i skabet, kan du glæde dig til at imponere venner og veninder med de små, lækre mesterværker.
Information
Antal
ca. 30 personer
Sådan gør du
Pisk æggehvider og flormelis stift med en håndmixer.
Bland mandler og maizena og vend det forsigtig i marengsen med lidt pasta farve.
Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt den ud i små toppe på bagepapir/macaronsform.
Stil dem i 10-20 minutter på bordet og bag dem derefter i ovnen ved 125-130°C i 7-8 minutter (du må IKKE bruge varmluft).
Varm likør og fløde, vend den varme væske i chokoladen og rør cremen glat.
Afkøl cremen til konsistensen er som mayonaise.
Fyld cremen i en sprøjtepose.
Sprøjt creme på en macaron, læg en ovenpå og server.
Kagerne kan opbevares i en lufttæt boks på køl eller frost til de skal bruges. Dog max en uge på køl.
Tip Macarons kan laves med et væld af forskellige smage, og i forskellige farver. Prøv dig frem og find din egen favorit!