M 5705140738046 1061048 RC Skaal Paa Fod Hvidriflet 1568X520px

Pesche Dolchi

De uber-nuttede italienske småkager med cremet fyld er en klassiker ved sicilianske bryllupper. Heldigvis er de meget mere mums end mafioso, og så er de sjove at lave.

Information

Sådan gør du

Bland 375 g mel, 1 tsk. bagepulver og et nip salt i en skål. I en anden skål mixer du 120 g smør og 200 g sukker sammen med en håndmixer.
Tilføj 2 æg og 2 tsk. vaniljeekstrakt, og mix 1-2 min mere.
Tilsæt nu halvdelen af melblandingen, herefter 1½ dl sødmælk, og til sidst resten af melblandingen, mens du ælter færdig med håndmixeren, indtil dejen er blød og glat.
Brug en teske til at scoope små dejklumper op på et stykke bagepapir, rul dem til kugler, og giv dem et blidt tryk, så de bliver lidt flade i bunden.
Bag 10-12 min ved 180° C, og lad kagerne køle ca. 5 min på en rist. Brug en lille teske til at udhule hver kage en smule
Nu er du klar til fyldet: Mix 60 g smør, ½ tsk. vaniljeekstrakt og et nip salt med en håndmixer. Tilføj 100 g flormelis og 2 spsk. ferskenmarmelade. Mix, indtil cremen er fluffy.
Fyld en smule creme i hver udhulet kage, og smør et tyndt lag på bunden.
Saml kagerne én efter én. Dyp nu kagernes ene halvdel i en skål mælk med gul frugtfarve og den anden halvdel i mælk med rød frugtfarve.
Til sidst rulles kagen i sukker. Brug mynte til at efterligne ferskenstilken, og anret kagerne på et fad