Rosé-porcheret fersken med kokosmælk
Kan man forestille sig noget mere sommerligt end friske ferskner pocheret i smagfuld rosé og god dansk lynghonning? Vi har i hvert fald ikke fantasi til det.
Information
Sådan gør du
Kom en ½ flaske rosé, 2 dl honning, 2 hele stjerneanis, 1 vaniljestang, 1 stykke citronskal og et par strimler ingefær i en gryde, og bland det hele godt sammen.
Læg 4 halve ferskner i gryden med den flade side opad og tilføj vand indtil fersknerne er helt dækket.
Tænd for lav varme, og lad fersknerne simre ca. 30 min.
Fjern fersknerne fra gryden, og stil dem i køleskabet på en tallerken.
Lad væsken koge ind, indtil den er sirupsagtig, ca. 10-12 min.
Skær fersknerne i både og server på en bund af kokosfløde, som du har pisket sammen med honning og vaniljekorn.
Dryp med den reducerede rosé-sirup, og drys med hakket pistacie. Pynt med mynte.