De fleste af os kender – og lad os være ærlige, elsker – den færdigkøbte citronmåne. Men tro os, når vi siger, at den hjemmebagte er utrolig meget bedre. Denne roulade-variant har alt det gode fra citronmånen i rulleform.
Information
Sådan gør du
Lav en dej ved at piske æg og rørsukker sammen med en håndmixer, til massen er luftig.
Sigt hvedemel, kartoffelmel og bagepulver i.
Vend forsigtigt sammen, og hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir.
Bag i ca. 5 min ved 200° C, til den er bagt, men stadig lys.
Når bunden er bagt, strøs et tyndt lagt flormelis ud over den, og den dækkes med
bagepapir.
Herefter vendes den ud på bordet, og bagepapiret
fjernes. Lad bunden køle lidt ned.
Smør med
et jævnt lag smørcreme. Smørcremen laver du ved at
blande flødeost naturel, blødt smør, flormelis samt skal og saft fra 1 citron.
Smør til sidst et tyndt lag lemoncurd (eller Yuzucurd) på og rul rouladen sammen.
Pynt med dutter af smørcreme,
strimler af revet citronskal og citronmelisse.
Så ruller rouladen
Se vores to andre superlækre roulader med inspiration fra danske kageklassikere.