Information
Antal
6-8 personer (4 tærter)
Mørdej
Smuldr hvedemel, flormelis og blødt smør til det minder om brødkrummer.
Saml dejen hurtigt med æggeblommerne.
Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.
Mazarinfyld med kirsebær
Ælt rå marcipan, rørsukker og smør godt sammen, gerne med hænderne – ingen marcipanklumper.
Rør ægget i massen til den er homogen.
Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter delen på et let drysset melbord i 2-3 mm tykkelse.
Kom dejen op i tærteformene (små portionsforme) og fjern overskydende dej.
Kom mazarinfyldet op i den ubagte tærte.
Skær kirsebærret midt over og fjern stenen.
Placer dem i tærterne. Pres dem lidt ned i mazarinmassen.
Bag tærterne ved 190 °C varmluft i ca. 20 min.
Lad tærterne køle helt af i formen.
I øvrigt
Pensl tærterne med lidt kirsebærlikør.
Skær kirsebærrene over og fjern stenen.
Dekorer tærterne med 3 rækker af friske kirsebær og pynt af med skovsyrer og guldstøv.