Information Antal 10 personer Mørdej1 Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud med en kniv, og mas dem sammen med lidt af flormelissen. 2 Kom flormelis, vaniljesukker og mel op i en stor skål, og smuldr smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost 3 Ælt æggeblommerne ned i dejen. 4 Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. 5 Læg dejen i en pose og på køl i 30 min. Mazarinfyld1 Ælt rå marcipan, rørsukker og smør godt sammen, gerne med hænderne – ingen marcipanklumper. 2 Rør ægget i massen til den er homogen. 3 Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter delen på et let drysset mel bord i 2-3 mm tykkelse. 4 Kom dejen op i tærteformen og fjern overskydende dej. 5 Kom mazarinfyldet op i den ubagte tærte. 6 Bag tærten ved 190 °C varmluft i ca. 20 min. 7 Lad tærten køle helt af i formen. Vaniljecreme1 Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Gem den tomme vaniljestang. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. 2 Rør maizenaen ud i 1 spsk. mælk og tilsæt æggeblommer, vaniljesukker og resten af sukkeret til blandingen. Rør det godt sammen til det er jævnt. 3 Kom resten af mælken og den tomme vaniljestang i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet. 4 Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle imens du pisker konstant i gryden. 5 Varm nu cremen op til den slår bobler og tykner godt, alt imens du hele tiden pisker. 6 Tag gryden af varmen, fisk den tomme vaniljestang op. 7 Hæld cremen op i en pose og sæt cremen i køleskab til den er helt kold. 8 Pisk den kolde vaniljecreme lind og luftig. 9 Pisk fløden til en fast flødeskum, og vend den sammen med vaniljecremen. 10 Smør creme ud i tærten. I øvrigt1 Skær æblerne ud i små tynde skriver og lav en fin blomst af friske æbler på toppen af tærten