Vafler findes i mange udgaver - alt fra sunde til søde. Og vafler kan endda også være sunde. De kan nemlig sagtens laves med alt muligt andet end mel og sukker. Brug fx spinat, tomater eller rødbede - eller bland mel med havregryn og tilsæt mosede bananer eller blåbær, hvis vaflerne skal være både sunde(re) og søde. Vi har samlet et par lækre opskrifter på hvordan vi godt kan lide vores vafler.
Information
Antal
(ca. 6 stk)
Mette Blomsterbergs vaffelopskrift - Vaffeldej
Flæk vaniljestangen på den lange led, skrab kornene ud og mas dem med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad.
Kom vaniljesukker, sukker, græsk yoghurt, æg, vand, mel, bagepulver og salt op i en lille foodprocessor og blend det til en homogen de
Smelt smørret for svag varme. Blend halvdelen af det smeltede smør med i dejen. Stop, tilsæt resten og lad det blende godt.
Tænd dit vaffeljern, så det er godt varmt.
Spray med en anelse bagespray eller smagsneutral olie.
Kom dej på det varme vaffeljern, men kun så det fylder lidt mere end halvdelen af jernets overflade.
Vent 15 sekunder og luk nu vaffeljernet.
Bag vaflerne til de er dejligt gyldne og gennembagte
Tip Nyd dem allerhelst friskbagte.
Spis dem som de ér, med sukker og/eller marmelade eller måske med is til.
Claus Holms vafler
Information
Antal
4 personer
Sådan gør du
Pisk smørret godt, så det bliver som skum.
Tilsæt sukker, vaniliesukker og æg og rør det godt sammen.
Bland mel, bagepulver og lakridspulver og pisk det langsomt i
Tilsæt til sidst kærnemælken mens der stadig piskes langsomt.
Når mælken er pisket nogenlunde i, så piskes det ved høj hastighed i ca. 2 minutter. Dejen skal være ret tyk. Er den som grød, tilsættes der lidt mere kærnemælk
Varm vaffeljernet op og pensl med lidt smeltet smør den første gang så det ikke brænder på.
Når vaflerne er bagt, lægges de på en bagerist så de ikke bliver bløde.
Tip Serveres med marmelade, friske bær og mynte.