Fødselsdagskage - Valdemarsro's valnøddelagkage
Hos Kop & Kande fejrer vi lige nu fødselsdag - og til en rigtig fødselsdag hører en rigtig fødselsdagskage. Derfor har vi sammen med Ann-Christine, der har bloggen Valdemarsro, lavet dette bud på en rasende lækker og lidt utraditionel fødselsdagslagkage med valnøddebunde bagt i en Aldente springform.
Find opskriften og trin-for-trin guide nedenfor - og lad Ann-Christine hjælpe dig godt på vej i video-guiden.
Aldente er Kop & Kandes egen serie af blandt andet bageforme af høj kvalitet - se meget mere på hjemmesiden her og i din lokale Kop & Kande butik.
Information
Antal
8 personer
Start med forberede lagkagebundene
Vaniljestangen flækkes og vaniljekornene skrabes ud.
Tip For at adskille vaniljekornene, kan du med fordel blande dem med lidt af sukkeret.
En let og luftig æggesnaps piskes af sukker, vanilje og æggeblommer. Derefter tilsætter du valnøddemelet og blødt smør. Det hele piskes hurtigt sammen.
Bland mel, bagepulver og salt sammen - det skal tilsættes den blanding af æggesnaps/valnøddemel du netop har lavet. Brug gerne en si, så melblandingen ikke klumper.
Find en ekstra skål frem, pisk æggehviderne stive og rør 3-4 spiseskefulde æggehvide i dejen og rør! Det sidste æggehvide vendes efterfølgende forsigtigt i så det bevarer luftigheden.
Find din Aldente bageform frem (med en diameter på ca. 24 cm) og smør den så kagebunden ikke hænger fast. Dejen fordeles og glattes på toppen. I en forvarmet ovn ved 180°C skal kagebunden bage i 25-30 minutter. Lad nøddebunden afkøle helt i formen. Del den derefter i 3 lige tykke bunde med en skarp brødkniv.
Kagefyld, samling og pynt
Vaniljestangen flækkes som beskrevet ovenfor og vaniljekornene blandes med lidt sukker. Flødens piskes stiv med vaniljesukker. Den hakkede chokolade og nødder blandes i.
De 3 lagkagebunde stænkes med lidt rom - hvis du kan li' det - og så samler du de 3 bunde med flødeskumsblandingen.
Glasuren laves af flormelis der piskes med espresso i stedet for vand så den bliver tyk og lækker. Smør det det udover kagen og pynt med valnødder.
Tip Kagen bliver kun bedre af at trække et par timer på køl og kan sagtens for eksempel laves dagen i forvejen.