Sådan laver du din egen cold brew kaffe
Hæld koldt vand over grovmalede kaffebønner i en egnet beholder:
Et sylteglas, en stempelkande eller en skål med låg.
Du kan også investere i en cold brewer, der er skabt til formålet.
Brug ca. 110g kaffe pr. liter vand. Stil beholderen på køl i op til 24 timer
og smag på kaffen undervejs. Når du er tilfreds med smagen, si da
indholdet gennem et kaffefilter. Server med isterninger og mælk efter smag.
Eventuelt kaffesirup, hvis du har en sød tand.
Alt godt kommer til den der venter
Cold brew er en ny type kold kaffedrik, der adskiller sig fra iskaffe på
både bryggemetode og smag. Hvor iskaffe er traditionelt brygget
kaffe, der er kølet ned og serveret med isterninger, er cold brew
brygget på koldt vand over flere timer. Nogle gange op til 24 timer.
Den lange bryggetid kombineret med det kolde vand giver kaffen en
mere sødmefuld smag og et langt højere koffeinindhold – uden den
beskhed, som man forbinder med traditionel kaffe.
Alle kan være med
Hvis du tænker, at cold brew-brygning er forbeholdt kaffenørder med
det helt store kemisæt, så bare rolig. Du kan lave superlækker cold brew
kaffe med intet andet end en plasticskål og et kaffefilter – eller du kan
investere i simple bryggeredskaber, designet til formålet. Det er bare at
komme i gang og nyde god kop kold kaffe.
Et lille tip: Du kan lave lidt kaffe af din cold brew til isterninger. Så slipper du for at fortyndet kaffesjap.